Select Page

Ostali liječnici specijalisti

Ostali liječnici specijalisti

Prim.dr.sc. Boris Lovrić je specijalist ginekologije i porodništva i uži specijalist fetalne medicine. Završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a specijalizaciju iz ginekologije i porodništva 2005. godine. Tijekom specijalizacije na Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj završio je poslijediplomski studij iz područja ultrazvuka u ginekologiji i porodništvu u KB „Sveti Duh“. Nakon specijalizacije završio je poslijediplomske tečajeve 1. kategorije iz ultrazvuka u ginekologiji i porodništvu, ulozi kolposkopije u ranoj dijagnozi i prevenciji neoplastičkih promjena vrata maternice, te o ginekološkoj i endoskopskoj kirurgiji. Doktorat znanosti dovršio je 2021. godine, a 2022. dobio je titulu primariusa.

Završio je i nekoliko inozemnih tečajeva 3D-4D ultrazvučne dijagnostike, te više tečajeva iz fetalne ehokardiografije. Područje interesa dr. Lovrića su trudnoće s posebnim naglaskom na 2D/3D/4D ultrazvučnu dijagnostiku, te fetalna ehokardiografija. U sklopu anomaly scana radi proširenu analizu fetalnog srca u M i doppler modu, te se bavi biofizikalnim profilom i svim dopplerskim mjerenjima u trudnoći.

Aktivno sudjeluje na ginekološko-opstetričkim skupovima, i autor je nekoliko znanstvenih članaka. Prvi je u Slavoniji započeo organizirano cijepljenje djevojčica protiv HPV infekcije.