Select Page

Poliklinika za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu BetaPlus utemeljena je 2010. godine, a ime poliklinike je u današnje vrijeme pojam poznat gotovo svim ženama koje žele zanijeti. “Beta HCG” je laboratorijska pretraga kojom se utvrđuje vrlo rana trudnoća, a pozitivna beta, ili BetaPlus, našim je pacijenticama vrlo često simbol najveće doživljene sreće.

Reprodukcijska medicina je poseban dio ginekologije, jer su pacijenti većinom mladi i zdravi parovi koji doktora posjećuju zbog najprirodnije ljudske želje za djetetom. Naš je posao olakšati im taj put i rastumačiti svaki korak, jer se protiv strahova najlakše i najučinkovitije bori znanjem i razumijevanjem svog tijela i njegovih reakcija. Vrlo često će parovi ostvariti trudnoću i bez medicinske pomoći, nakon malih intervencija u stil života i navike, ili ispravke krivih stavova.

Povezanost doktora i pacijenata u ovom dijelu medicine je ne samo poželjna, nego i neophodna, jer je povjerenje jednih u druge ključ uspjeha. Obratili smo veliku pažnju na tim vrhunskih stručnjaka, vrhunsku opremu, te ugodno i opuštajuće okruženje, jer želimo da svom problemu pristupite bez nervoze i straha, s punim povjerenjem u uspjeh, i u trenucima kad će vam biti teško. Zdravstvena ustanova “Novamed”, u čijem je prostoru smještena naša poliklinika, zamišljena je kao prostor u kojem se i medicinskom osoblju i pacijentima vraća dostojanstvo, što ćete primijetiti na svakom koraku.

Važna nam je bila i lokacija, jer živimo u sve bržem vremenu. Do Poliklinike BetaPlus na ovoj lokaciji se iz svakog dijela grada stiže za otprilike jednako vremena, a nije nevažno da smo blizu i obilaznice oko grada Zagreba te aerodroma, za naše pacijente izvan grada. Besplatni parking je osiguran, a mi se obavezujemo na organiziranost i točnost, kako bi ostatak vaših dnevnih obaveza bio na vrijeme.

Ostvarenje majčinstva je želja većine žena, ali tu ne staje briga o njenom reproduktivnom zdravlju. Od adolescencije, u kojoj su najčešći problemi sa nepravilnim krvarenjima, hormonskim promjenama i potreba za kontracepcijom, preko generativnog doba i trudnoća, kada se javljaju prvi problemi sa miomima, cistama na jajnicima i promjenama papa testa, do perimenopauze i prve potrebe za hormonskim nadomjesnim liječenjem te menopauze koja nosi teškoće sa spolnošću, osteoporozu, visoki krvni tlak i općenito pogoršanje zdravlja, u Poliklinici BetaPlus postoji tim koji je stručan za rješavanje takvih problema. Naša je briga zaštititi vaše zdravlje kroz cijeli vaš život, jer ga je redovitim kontrolama moguće očuvati.

Želimo Vam dobrodošlicu
u našu zajedničku
Polikliniku!

Oprema

U Poliklinici se nalaze dvije potpuno i najsuvremenije opremljene ginekološke ordinacije, a od ultrazvučnih pregleda moguće je učiniti standardni dvodimenzionalni ultrazvuk, 3D/4D ultrazvuk uz, po želji, snimanje slika na CD ili snimanje kratkih filmova na DVD (u trudnoći i van trudnoće), te color Doppler/Power Doppler ultrazvuk. Između ostalih UZV aparata ističemo vrhunske 3D/4D aparate,  GE Voluson 730 Expert i Samsung Ugeo WS80A Elite.

Opremljeni smo i salom za male zahvate, u kojoj se mogu obavljati svi zahvati koji zahtijevaju sterilne uvjete te opću ili lokalnu anesteziju. Popis zahvata koje možemo obavljati u ovoj sali možete vidjeti u našem cjeniku, također objavljenom na ovim stranicama.

U Poliklinici, uz prostoriju u kojoj medicinske sestre obavljaju svoj dio posla, još postoje i biološki laboratorij s nusprostorijama, koji zadovoljava stroge zahtjeve Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske, te soba za odmor pacijenata nakon invazivnih zahvata.

IVF laboratorij opremljen je potpuno novom i najsuvremenijom opremom koja u potpunosti zadovoljava europske i svjetske standarde za ovu vrstu djelatnosti.

U laboratoriju se nalaze:

 • Narishige Komplet mikromanipulatora s injektorima za ivf [mikromanipulatori za postupak ICSI (intracitoplazmatska injekcija spermija)]
 • Olympus invertni mikroskop Ix51 za IVF
 • Olympus stereo zoom lupa SZX 10 za IVF
 • dvije grijaće ploče Minitub Gmbh, za održavanje uzoraka na temperaturi 37 stupnjeva
 • Pročiščivač zraka zIVF-AIRe 100c Zander Scientific, Inc
 • MVE spremnici za tekući dušik XC18/34, LAB50, LAB30, i LAB4
 • Cook pumpa za aspiraciju K-MAR-5200
 • dva Cook mini stolna inkubatora KMINC1000
 • Cook grijac Falcon epruveta K-FTH-1012
 • Binder inkubator CO2-proizvodnje Binder Model CB-150 podijeljen u 4 sekcije
 • Prijenosni uređaj za mjerenje točne temperature i koncetracije CO2 s “logerom“ za snimanje mjerenja proizvođača Labotect InControl 1050
 • Besprašna komora za rad s humanim gametama i zamecima u IVF laboratorijima proizvodnje Telstar Industrial S.L.model BH-100
 • Olympus mikroskop BX43 BF, PH, LED