Select Page

AIH i IVF/ICSI

AIH i IVF/ICSI

Ako imate visoki udio spermija s fragmentiranom DNA, ili niski udio morfološki pravilnih spermija, ili ste već bili u postupcima IVF/ICSI ali su nastali zameci bili fragmentirani i iz njih se nisu razvile blastociste, spermiji se kod Vas za buduće postupke MPO mogu odabrati i drugom metodom.Za postupke medicinski potpomognute oplodnje važno je izabrati najkvalitetnije spermije koji su dobre pokretljivosti i pravilne morfologije. Dvije su standardne metode za pripremu sjemena: priprema na gradijentu gustoće, te metoda isplivavanja („swim up“). Ove metode zahtijevaju korištenje centrifuge.

U našoj Poliklinici već godinu dana koristimo i pripremu i odabir spermija pomoću mikrofluidne pločice (engl. microfluidic sperm sorting MSS) koja se zove ZyMōt. Metoda se zasniva na aktivnom plivanju spermija kroz posebno dizajnirane membrane kroz koje mogu proći samo funkcionalno najbolji spermiji. Metoda ne iziskuje korištenje centrifuge koja potencijalno može izazvati oksidativni stres spermija i tako utjecati na njihovu kvalitetu. Na ovaj način se mogu pripremiti spermiji i za postupak inseminacije i za postupak izvantjelesne oplodnje

Zato, ukoliko znate da imate visoki udio spermija sa fragmentiranom DNA ili lošiju morfologiju spermija, razgovarajte sa svojim reprodukcijskim ginekologom o ovoj metodi, i je li odgovarajuća za vas.