Select Page

Ostali liječnici specijalisti

Ostali liječnici specijalisti

Eva Jendriš Škrljak, dr.med., specijalistica je ginekologije i porodništva i uži specijalist fetalne medicine. Završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Specijalističko usavršavanje iz ginekologije i opstetricije provela je u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Petrova. Tijekom i nakon specijalizacije kontinuirano se usavršava iz područja fetalne medicine, ultrazvučne dijagnostike, neinvazivne prenatalne dijagnostike, fetalne ehokardiografije, ginekološke endokrinologije, te preventivne medicine u ginekologiji. Završila je tečajeve trajnog usavršavanja Ultrazvuk u ginekologiji i fetalnoj medicini, Ian Donald University School of Medical Ultrasound, Hitna stanja u ginekologiji i porodništvu, Dijabetes i trudnoća, o ulozi kolposkopije u ranoj dijagnozi i prevenciji neoplastičnih promjena vrata maternice, Laser u ginekologiji.

Područje interesa dr Jendriš su trudnoće, ultrazvučna 2D/3D/4D dijagnostika, poremećaji menstruacijskog ciklusa, nepravilna krvarenja,perimenopauza i menopauza, rana dijagnoza premalignih lezija vrta maternice, preventivna medicina.

Aktivni je sudionik na ginekološko-opstetričkim skupovima i autor nekoliko znanstvenih članaka.

Članica je Hrvatske liječničke Komore, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju, Hrvatskog društva za perinatologiju. Sudjelovala je u obnavljanju rada Hrvatske liječničke komore gdje je u jednom mandatu bila i predsjednica Povjerenstva za privatnu praksu, te je uz prof. Klapana sudjelovala pri osnivanju Hrvatskog društva za telemedicinu pri HLZ.