Select Page

Subspecijalisti humane reprodukcije

Subspecijalisti humane reprodukcije

Prim.dr.sc.Tomislav Čanić je ginekolog i porodničar, subspecijalist humane reprodukcije, rođen u Zagrebu gdje je završio osnovno i gimnazijsko obrazovanje. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (MEF). Nakon uspješno završenog poslijediplomskog studija „Zaštita majke i djeteta“ magistarski rad i doktorsku disertaciju (Usporedba laparoskopskog liječenja izvanmaternične trudnoće) obranio je pri MEF u Zagrebu. Dobitnik je tri međunarodne stipendije (1992. ÖAD – boravak na sveučilišnoj Klinici u Grazu, 1994. DAAD – boravak na sveučilišnoj Klinici u Würzburgu, 1997. FIGO – prezentacija na svjetskom kongresu s boravkom na sveučilišnoj Klinici Tampere (FIN)). Završio je četiri poslijediplomska tečaja u iznozemnim priznatim centrima (Milano, Frankfurt, Tours, Ankara) iz ginekološke endoskopske kirurgije.

Radno iskustvo je stjecao na otoku Silbi, Domu zdravlja Novi Zagreb, MEF u Zagrebu, tijekom rata kao dragovoljac u ratnim bolnicama i mobilnim kirurškim jedinicama, u KB Merkur, u KBC Zagreb Klinici za ženske bolesti i porode, u Sveučilišnoj klinici u Grazu u Austriji i Würzburgu u Njemačkoj, i u IVF Centru Prof. Zech Bregenz u Austriji. Bio je predavač na brojnim poslijediplomskim tečajevima usavršavanja liječnika iz područja ultrazvuka, reprodukcijske kirurgije, medicinski pomognute oplodnje, počasni predavač i voditelj sjednica na međunaradnim i brojnim kongresima u Hrvatskoj. Bio je voditelj ginekološke poliklinike KB Merkur, i voditelj liječnikog tima u IVF centru Prof. Zech u Austriji.

Autor je i koautor više od stotinu znanstvenih radova, a sudjelovao je u radu nekoliko znanstvenih projekata Ministarstva znanosti RH. Područja interesa dr. Čanića su ginekološka reproducijska kirurgija (laparoskopska, histeroskopska), ginekološka endokrinologija, policistični jajnici, endometrioza, i izvanmaternična trudnoća.