Select Page

Subspecijalisti humane reprodukcije

Subspecijalisti humane reprodukcije

Prof.dr. Branko Radaković, ginekolog i uži specijalist humane reprodukcije, je radio u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Zagreb i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sve do 2015. godine, a od 1989 bio je član Katedre za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta.

U svom kliničkom radu bavi se najviše humanom reprodukcijom i liječenjem neplodnosti. Od 1983. godine član je tima za liječenje neplodnosti izvantjelesnom oplodnjom, koji je iste godine kao 6. u svijetu ostvario trudnoću i porod živog i zdravog dijeteta, poslije oplodnje izvan tijela. Obranio je doktorsku disertaciju 1986. godine s temom „Biokemija folikulinske tekućine i uspješnost izvantjelesne oplodnje u žena“. Niz godina je bio pročelnik Odjela za bračnu neplodnost u Zavodu za humanu reprodukciju Klinike za ženske bolesti i porode KBC u Zagrebu.

Ima dugogodišnje i bogato iskustvo u liječenju endometrioze, ginekološko – endokrinoloških poremećaja (policistični jajnici, poremećaji menstrucijskog ciklusa), preporuci i savjetima za korištenje kontracepcije, menopauzalnoj medicini i primjeni endoskopske kirurgije (laparoskopija i histeroskopija) u humanoj reprodukciji, posebno u dijagnostici i liječenju neplodnosti. Uspješno je vodio trudnoće, posebno u žena koje su zanosile poslije liječenja neplodnosti.

Autor je niza stručnih i znanstvenih članaka objavljenih u prestižnim domaćim i stranim časopisima, tekstova u knjigama za dodiplomske i poslijediplomske studije, predavao je na mnogobrojnim simpozijima i kongresima u zemlji i svijetu. Predavao je i u više poslijediplomskih studija, od kojih je neke i vodio. I dalje predaje na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Kao član ESHRE (Europsko društvo za humanu reprodukciju i embriologiju) u periodu od 2009. do 2011. godine bio je predstavnik Hrvatske u Advisory Committee of ESHRE.