Select Page

Ostali liječnici specijalisti

Ostali liječnici specijalisti

Dr. Nataša Šemnički je ginekolog i porodničar, a završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U periodu specijalizacije pohađa poslijediplomski studij iz područja ultrazvuka u ginekologiji i porodništvu. Nakon specijalizacije nastavlja i usavršavanje UZV dijagnostike. Završila je nekoliko domaćih i inozemnih naprednih tečajeva iz ultrazvuka u ginekologiji i porodništvu, 3D-4D ultrazvučne dijagnostike, te fetalne dijagnostike. Među prvima u Hrvatskoj dobiva odobrenje FMF-a za UZV probir prvog i drugog trimestra, fetalne ehokardiologije, CD-a fetalnih i uterinih krvnih žila, kao i cervikometrije, čime se bavi u svakodnevnom radu uz naprednu 3D/4D UZV tehnologiju.

Osobito ju zanima polje endokrinologije i humane reprodukcije (PCOS i ostali problemi hormonske neravnoteže), a istražuje i uzroke neplodnosti pri čemu se koristi naprednim dijagnostičkim tehnikama (sono HSG i SIS uz 3D UZV evaluaciju). Bavi se i kolposkopijom i liječenjem abnormalnih promjena grlića maternice minimalno invazivnim zahvatima.

U rješavanju ginekološke problematike dr Šemnički se osobito korisnim pokazalo znanje stečeno 2009-2010. godine, kada je pohađala tečaj Medicinske akupunkture, nakon kojeg je položenim ispitom stekla diplomu za samostalni rad. Komplementarnim i individualnim pristupom, sjedinjujući znanje zapadne i istočne medicine, dr Šemnički se bavi različitom ginekološkom problematikom: neredovitim, obilnim i bolnim menstruacijama, PMS-om, menopauzalnim tegobama, infekcijama, dijagnostikom i rješavanjem uzroka neplodnosti, čime olakšavaja i same postupke potpomognute oplodnje. Priprema i trudnice za lakši i brži porod te pomaže kod problema s dojenjem.

Dr. Nataša Šemnički sudjeluje na ginekološko-opstetričkim skupovima, i koautor je nekoliko znanstvenih članaka.

Dr Šemnički je ljeta 2018. otvorila Polikliniku Artemeda, na adresi Trnjanska ulica 95, telefon 01 770 1770