Select Page

Ostali liječnici specijalisti

Ostali liječnici specijalisti

Dr. Martina Žigmund je specijalist ginekologije i opstetricije, a završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Za  vrijeme pripravničkog staža upisala je poslijediplomski studij Biomedicina i zdravstvo  na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i 2005. godine obranila znanstveni magistarski rad: Analiza ekspresije proteinskih produkata gena E-kadherina i beta-catenina u stanicama malignog melanoma. Autor je 2 znanstvena rada od kojih je jedan objavljen u Current Contents.

Specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije obavila je u Kliničkoj bolnici Merkur te je 2008. godine specijalistički ispit položila s odličnim uspjehom.

Tijekom specijalizacije dodatno se educira iz  područja ultrazvučne dijagnostike te je završila specijalistički poslijediplomski tečaj „Ultrazvuk u ginekologiji i porodništvu“ KB Merkur, i tečajeve  „Praktična primjena 3D UZV u ginekologiji i opstetriciji“, u organizaciji međunarodne akademije ultrazvuka u medicini (IAMU) u Poreču 2015 te 3D/4D Visus ultrazvučni tečaj u SB Podobnik 2014 i 2018 godine.

Zanima se i za komplementarnu medicinu pa je od 2015-2017 pohađala Klasičnu školu homeopatije IACH. Redovito se educira i pohađa ginekološko-opstetričke kongrese, predavanja i tečajeve.

Dr.Žigmund  je od 2008-2014 radila u Domu zdravlja Zagreb Istok.